Call: 202-307-5591 | Email: info@tegenverruiming.nl

Improve Memory & Concentration

Plasma televisies tegenover LCD televisies, wat zijn de zaken die op elkaar lijken bij dit soort modellen? Bekijk hier de verschillen tussen elkaar!


Het debat over LCD TV vs. Plasma TV is zo oud als de TV zelf. LCD en plasma zitten elkaar al een tijdje naar de keel. Nieuwe leden hebben zich bij de TV-familie gevoegd, samen met LCD en Plasma. Nu is er LED. LED-achtergrondtelevisie die de industrie eenvoudig LED-tv’s noemt. In de 5 jaar dat beide op de markt zijn zou je denken dat het antwoord duidelijk zou zijn, maar het is iets moeilijker dan dat.

  • We beginnen met de vergelijking van de twee technologieën. We beginnen met plasmatelevisie. Plasma-tv heeft honderdduizenden gascellen die worden samengebracht om een beeld te maken. Maar LCD TV gebruikt vloeibare kristallen om een beeld samen te stellen. Dit beeld wordt gecreëerd door de hoeveelheid elektrische lading van elk afzonderlijk kristal te regelen. Daarna wordt het scherm aan de achterzijde verlicht door vele LED’s of TL-buizen.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Plasma en LCD televisies?

Dit komt door de verschillen tussen de technologieën. Bijvoorbeeld als een plasmacel uit staat, betekent dat meer zwarten, terwijl een LCD-pixel nog steeds van achteren verlicht is, zelfs als het zwart wordt weergegeven. Hoewel de LCD-achtergrondverlichting in de loop der jaren beter is geworden, heeft de plasma-tv één stap voor de LCD HD-tv gezet. Zelfs met de beste LCD TV 55 inch schermen hebben we een aantal fantastische resultaten kunnen zien voor LCD HDTV, maar plasma TV is nog steeds aantoonbaar beter.

LCD Pixels zijn natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van Plasma televisies

De onderkant, de motion blower is de belangrijkste. Hij loopt achter als de LCD-pixels uit en aan staan. Sommige LCD HD-tv’s zijn tot 5 milliseconden onder nul, maar niet-de-loze kan nog steeds leiden tot een waas in beweging. Plasma TV heeft de luxe om zich hier geen zorgen over te hoeven maken, om nog maar te zwijgen van het zwartniveauprobleem.

Plasma TV is een gas dus het gaat beginnen bij 42 inch en verder omhoog gaan, De betere beeldkwaliteit met plasma TV’s is omdat de gassen graag gescheiden zijn van elkaar. Dat is de eenvoudige verklaring. Dit helpt ook om de kleuren natuurlijker te maken. Dus het kan iets donkerder zijn. Door de gassen en de snelle reacties. Dit betekent dat het beeld betere bewegingen heeft.